Spreker voor senioren:
Nooit te oud om te leren

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Spreker over Nooit te oud om te leren

  Al jaren verzorgt Gerard du Buf als Magisch Spreker lezingen voor verschillende doelgroepen.
  Zijn lezing Nooit te oud om te leren is gericht op senioren - mensen met het vrije leven voor zich!
  De combinatie van NLP Trainer, Goochelaar en Gerards persoonlijke anekdotes zorgen voor een lezing die iedereen kan inspireren.
  Ook wanneer je de vijftig voorbij bent, kun je jezelf blijven uitdagen. Om gelukkiger te worden!

  Indien gewenst kan deze Magische Lezing met maatwerk toegespitst worden op specifieke wensen van jullie team, groep, club ...
  Smiley

  "Nooit te oud om ...:
  Gelukkig te worden, te zijn en te blijven!"

  In het kort

  Wij willen allemaal van het leven genieten. Ook wanneer we een dagje ouder worden. Of moeten we zeggen: juist dan! Gerards Magische Lezing Nooit te oud om te leren moedigt je aan om eens anders naar de zaken te kijken.

  Wanneer we gepensioneerd zijn, hebben we meer tijd om de geneugten van het leven te omarmen. Toch lukt dat lang niet altijd, helaas. Gelukkig geeft Magisch Spreker Gerard tips om ook van deze periode alle vruchten te plukken. Je leeft niet in het verleden - maar vandaag.

  Met deze Magische Lezing leer je iets heel nieuws


  Verwondering en commmunicatie gaan samen

  Waar Gerard ook verschijnt, overal zorgt hij voor vrolijke gezichten. Zijn specialiteit is het aanwakkeren van verwondering. Jezelf kunnen verwonderen is een kwaliteit die vooral met kinderen wordt geassocieerd. Na een lezing van Gerard besef je: we kunnen het nog allemaal!

  Als Magisch Spreker is Gerard geknipt voor deze taak, ondanks dat hij zelf geen haar meer heeft! Een goochelaar streeft naar verwondering en heeft steeds verrassingen in petto. Maar hoe krijgt een goochelaar dat nu voor elkaar? Door mensen te sturen in hoe zij de werkelijkheid menen te zien.

  Mensen filteren informatie, zien de helft over het hoofd en negeren ook (on)bewust dingen die simpelweg niet uitkomen. Dat is nu precies wat er gebeurt bij een goocheltruc. Gerard legt je uit hoe we vanaf nu ook zelf onze eigen blik kunnen gaan sturen! Dan is verwondering gelukkkig heel bereikbaar.

  Verras jezelf met een frisse blik op de werkelijkheid

  Tips en tricks om het geluk te zien

  Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Lees dan gerust verder. In zijn Magische Lezing Nooit te oud om te leren geeft Gerard heldere voorbeelden van hoe geluk werkt, geïllustreerd dankzij zijn beste goocheltrucs.

  Hoe nemen wij waar? Hoe creëren wij allemaal onze eigen wereld? Hoe leren wij eigenlijk überhaupt iets nieuws? Deze onderwerpen worden niet alleen op een plezierige manier uitgelegd, maar vooral ook op een bijzondere, magische manier gepresenteerd.
  Je ontvangt tips waarmee je meteen zelf aan de slag kunt. Simpele oefeningen geschikt voor iedere leeftijd en elke conditie. En als er toch misgaat heb je samen met jouw groep veel plezier. Ook dat is gelukkig zijn. Lachen en weer doorgaan.

  Oefeningen waarbij je geen vingervlugheid nodig hebt! Fantastisch toch?

  Details over "Nooit te oud om te leren"

  Magisch Spreker Gerard begint altijd met een stukje theorie. We zien de wereld op basis van wat we eerder (aan)geleerd hebben. Wat geleerd is, kan gelukkig ook worden veranderd! Je kunt op een andere manier naar de werkelijkheid leren kijken. Het goede nieuws is: goochelen helpt hierbij ☺️

  Daarom doet Gerard tijdens zijn Magische Lezing goocheltrucs, heel veel goocheltruc! Bij iedere truc hoort een verhaal. Elke goocheltruc fungeert als illustratie van de theorie. Daarnaast haalt Gerard fraaie anekdotes aan, onder meer uit het leven van bijvoorbeeld beroemde goochelaars of wetenschappers. Afhankelijk van de groep en jullie wensen is er zelfs een demonstraties van ontsnappingskunst of gedachtenlezen.

  De kern van deze lezing bestaat uit informatie en wat fijne oefeningen die we gezamenlijk gaan doen om nieuwe gelukspatronen aan te leren. We kunnen onze eigen toekomst voor een deel al “voorspellen”. Wetenschappelijk bewezen gereedschappen uit de NLP en Positieve Psychologie bieden uitkomst. Je gaat meer waarderen wat je hebt en wat er nog op je pad komt. Zoals de Nederlandse dichter J.C. Bloem al schreef:

  Het is een dagelijks wonder te leven

  envellope

  Enkele referenties

  Klik door naar deze pagina voor vele referenties.
  Magisch Spreker Gerard trad op voor organisaties als ...
  Enkele reacties specifiek op deze magische lezing "Nooit te oud om te leren":

  Spectaculaire opening, een ballon die eensklaps in een fles wijn veranderd... Zoiets wil iedereen toch graag leren!
  Hanneke Huizing (62 jaar)

  Een geweldige avond, je staat er met je neus bovenop maar je kunt er niet uitkomen. Dit is magic op zijn best.
  Thea Keeries (78 jaar)

  Waardevol en leerzaam.
  Riek L. (82 jaar)

  Het was een mooie avond, en heel veel trucen.
  H. Gielen (92 jaar)

  Heel leuk en leerzaam niet verwacht en erg genoten.
  Wil Isenia (75 jaar)

  Interessant leerzaam. Dank je wel.
  Riet Stokbroeders (80 jaar)

  Gerard hartelijk dank. Het was echt heel leuk. Dank je wel!
  Gerrie van Rozendaal (79 jaar)

  Een geweldige middag. Was de moeite waard.
  Thea Wolmaar (80 jaar)

  We hebben geleerd van Gerard dat het nooit te oud is om te leren.
  Nellie Hendriks (73 jaar)

  afdeling team

  Verpleeghuizen, Seniorenresidenties, Zorginstellingen, Woonzorgcentra, Buurthuizen, Inlooppunten, Clubs, ...

  Woont, werkt of vrijwilligt u op een locatie met veel senioren?
  Dan is de de Magische Lezing Nooit te oud om te leren een geweldig idee als groepsactiviteit. Een plek vol lachende (en verwonderde!) mensen verbetert de sfeer, de onderlinge verbinding en de aanwezigheidsgraad. De ervaring leert dat over Gerards Magische Lezingen nog lang wordt nagepraat.

  Naast het centrale optreden vertoont Gerard met veel plezier ook vooraf (of achteraf) nog wat close-up goochelen. Magie die aan tafel, dichtbij de mensen plaatsvindt en soms zelfs in hun eigen handen! Dit voor- of naprogramma is kosteloos, wanneer u een Magische Lezing boekt.

  Gerards Magische Lezing kan voor een zacht prijsje uitgebreid worden met een echte goochelworkshop. Gerard leert de hele groep een of meer mooie trucs. De familie, vrienden en kennissen zullen nog verbaasd staan over uw nieuwe skills. U vormt straks levende bewijs dat men nooit te oud is om te leren.

  Deze goochelworkshop past trouwens ook perfect in het (maatschappelijk) activatieprogramma van uw locatie.

  Online 45 tot 60 minuten.
  Live 90 tot 120 minuten.

  ook mogelijk met een activerende goochelworkshop ...

  envellope

  Wat we kunnen leren van Positieve Psychologie

  Gerard du Buf heeft zich verdiept in Positieve Psychologie. Deze psychologie-tak doet iets wat de traditionele psychologie vaak achterwege laat. Ze bestrijdt geen crisissen, ze verhoogt de lat van ons totale geluksspectrum.

  Een deel van deze kwaliteitsverbetering ligt in het leren zien van geluk. Van nature hebben we meer oog voor de minder prettige ervaringen, maar met wat oefening(en) zie je hoeveel er ook wel goed gaat.

  Geluk groeit als je de gelukkige momenten leert zien

  Positieve Psychologie heeft niets op met het idee uit de traditionele psychologie dat mensen uit hun dal moeten worden gepoederd. Uiteraard kunnen psychiaters en psychologen depressies genezen, zeer zeker, maar daarbij bestaat altijd het risico dat mensen afgevlakt raken. Minder lows én minder highs beleven. Positieve Psychologie gaat voor een andere, menselijkere aanpak. Ups en downs maken ons leven mooi!

  Verwondering, ook dáár worden we happy van

  Enkele bekende namen uit de Positieve Psychologie:
  Martin Seligman, Mihály Csíkszentmihályi, Christopher Peterson en Jan Walburg
  nlp

  Wat we kunnen leren van NLP

  Neurolinguïstisch programmeren (NLP) is een methode van zelfverbetering die zich concentreert op training en coaching van mensen (zowel individueel als groepen). Een belangrijk gereedschap daarbij is mensen bewust maken van hun eigen wereldmodel en daaruit voortvloeiend gedrag. Met zelfkennis en een verzameling gereedschappen kan jij eigenhandig je leven structureel veranderen.

  Communicatie is voor NLP-trainers een heel belangrijk onderdeel. Wat de trainingsmethoden van NLP daarnaast uniek maakt, is de down to earth-atttitude. Het gaat voor een deel over communicatie, die van de trainer richting jou, de communicatie van jou met anderen, maar vooral de communicatie die je met jezelf hebt.

  NLP pretendeert absoluut niet de waarheid in pacht te hebben. NLP richt zich dan ook niet op één stroming van ons denken. NLP gaat ten rade bij experts uit onze geschiedenis en maakt hun gedachtegoed toegankelijk.

  Als iemand iets kan dan kan een ander het ook leren

  nooit te oud om te leren

  De toverkunst van het leren

  Ontdek de verhelderende kracht van magie onder leiding van Magisch Spreker Gerard du Buf. Iets nieuws leren gaat ook op leeftijd stukken beter... with a little bit of magic. Het resultaat van Gerards lezing? Plezierige verwondering. Wanneer je nieuwe informatie in je hoofd kunt verbinden met iets magisch, gaan er deuren open die anders dicht zouden zijn gebleven. Je verbaast je – als een kind. Je voelt je weer jong van geest. Want je bent zo jong, als je tegen jezelf zegt dat je bent. Toen kan weer nu worden, met de juiste levenshouding.

  Helaas is het een gevolg van onze reis naar volwassenwording dat de meesten van ons wat stug worden. Dat geldt voor lichaam en geest. De Magische Lezing van Gerard biedt hierin creatieve oplossingen. De informatie over psychologie krijgt juist dankzij Gerards goocheltrucs de kracht om te landen.

  Ons brein wordt door magie getriggerd om anders naar de zaken te kijken, nieuwe dwarsverbanden te leren leggen, kortom, een andere mindset te gaan gebruiken. Na de lezing Nooit te oud om te leren, sta je open voor de magie van jouw leven, zoals het nu is. Want je leven, bepaal je zelf!

  Een gelukkig mens ís niet de hele tijd gelukkig en dat is prima  Wie is Gerard? Een magisch goed idee!

  Gerard du Buf werkte vele jaren als trainer voor bedrijven en organisaties. In zijn vrije tijd mocht hij graag goochelen. Na vele goocheloptredens op verjaardagsfeesten, huwelijken, et cetera, werd hij steeds meer gevraagd voor grotere en zakelijke optredens zoals bedrijfsfeesten, teamdagen, dorpsfeesten en zo magisch verder.

  In 2007 gaf Gerard daarom zijn werknemerschap op en werd ZZP-er: Magisch Spreker. Hij volgde cursussen NLP, verdiepte zich in Positieve Psychologie en gebruikt en deelt die kennis en ervaring in zijn Magische Lezingen. Dit blijkt een gat in de markt te zijn.

  Met plezier en verwondering leren werkt beter!

  "Een Magische Lezing bestaat altijd uit bijzondere verhalen, gezamenlijke oefeningen en natuurlijk goochelen, VEEL goochelen!

  Als ook u een bijzondere magische voorstelling mee wil maken neem dan direct contact met me op."


  Hartelijke groet en graag ben ik u van dienst!

  Gerard du Buf

  Magisch Spreker Gerard


  Top magisch entertainment

  U zorgt voor de deelnemers en de locatie, wij voor de rest

  Professioneel met jarenlange ervaring

  Duidelijke afspraken en heldere communicatie

  100% Garantie, niet tevreden geld terug

  Kwalitatief goed en toch zeer betaalbaar

  Veel nuttige informatie die direct toepasbaar is

  Flexibel en meedenkend

  Kan ook in het Engels of Duits

  magisch spreker gerard du buf

  Informatie? Overleg? Boeking?

  Prijsinformatie? Vermeld locatie en duur.
  Beschikbaarheid? Vermeld datum en dagdeel.
  Nog sneller antwoord? Vermeld telefoonnummer.